2005

01 Sep

Doom (2005)

Közzétette biropszo, 2012-09-01 09:48

A Mars egyik távoli kutatóállomásán valami baj történt, az odluvai állomással megszakadt az összeköttetés. Ötös szintű karantén lép érvénybe, és bevetik a Gyorsreagálású Harci Osztagot. A Főtörzs vezette osztagnak sikerül lezárnia a Föld felé vezető átjárót, majd elindulnak felderíteni az állomást. A tengerészgyalogosok ismeretlen eredetű, rémséges szörnyekkel találják magukat szembe, amelyek lesben állnak minden fal mögött, és a telep termeiben és alagútjaiban ólálkodnak, hogy legyilkolják a még életben lévő embereket.

Ínhüvelygyulladás idejére, vagy amíg szervizben van a gép, némi szódával a Doom nézhető képsor gyakorló gamereknek vagy múltjukba révedő nagyfiúknak. Másnak, nőknek, időseknek és pacifistáknak nem való. Akit meg tudományosan érdekel ez a szubkultúra, az szoftvert vegyen, ne mozijegyet... 

Doom (2005) - biro-peter rated this 3. [my IMDb ratings]

20 Aug

Chaos (2005)

Közzétette biroph, 2012-08-20 11:15

Conners nyomozót egy rosszul sikerült túszmentési akció után felfüggesztik állásából. Amikor azonban egy bankrablásnál a túszejtők vezetője Lorenz csak vele hajlandó tárgyalni, visszahívják, és egy új partnert adnak mellé. Az akció kétes sikerrel zárul, a túszok megmenekülnek, de a bankrablók is kereket oldanak. Hamarosan kiderül, hogy a bankból nem tűnt el semmi, viszont az akció közben egy speciális vírus 1 milliárd dollárt utalt el különböző bankszámlákról.

A mindössze 12 millióból forgatott Chaos-nak már nem jutott a marketingre, pedig jópár moziba kerülő akciófilmet lekörözhetett volna a kisebb-nagyobb sztárokat felvonultató csavaros történetével. Nem teljesen kiszámíthatatlan és egy kicsit idegesítő a tudálékos Ryan Philippe karaktere, de összességében egy élvezhető akció-krimi.

Chaos (2005) - biro-peter rated this 6. [my IMDb ratings]

18 Aug

Fun with Dick and Jane (2005)

Közzétette biropszo, 2012-08-18 10:53

Az éveken át tartó kitartó munka meghozza gyümölcsét, Dick Harper a média óriáscég alelnöke lesz. Ám a cég váratlanul összeomlik és Dicknek mennie kell. Még pénzt sem tudott félretenni a borús napokra. Most viszont zuhog, mintha dézsából öntenék. Dick és neje, Jane rettegve nézi, amint a csinos külvárosi otthonuk és az autóik elúsznak, az érdekbarátaik eltűnnek mellőlük. A korrupt munkaadója példáján felbuzdulva Dicknek ragyogó ötlete támad: ha a főnöke lopott, talán ő is célt érhet hasonló módszerrel. Frissen szerzett tudományával Dick és Jane bosszúhadjáratba kezd.

Nem túl vérbő komédia és társadalom-kritika Jim Carreytől. Sajnos rosszak az arányok, a film nyögvenyelősen halad előre és rosszul keverednek Jim Carrey eszetlenségei Judd Apatow sajátos, de tartalmas poénjaival, így a Dick és Jane trükkjei sem önállóan, sem remake-ként, sem mint filmként nem sokat ér...

Fun with Dick and Jane (2005) - biro-peter rated this 5. [my IMDb ratings]

Oldalak