44. Filmmaraton - szavazás

Figyelmeztető üzenet

Az űrlap megtekintéséhez belépés vagy regisztráció szükséges.

A 2019-es év első negyedévben a RETRO mozizás során most először mellőzzük az amerikai filmeket és körülnézünk egy kicsit a saját kontinensünkön és a távoli Ázsiában is. Bár látszólag könnyűnek tűnhet minden egyéb megkötés nélkül országonként 5 jó filmet találni, de őszintén szólva én is jóval ritkábban nézek nem amerikai/brit filmet, főleg, hogy a minőségi sorozatok - amire azért nagyon rákaptam az utóbbi években - nagy többsége is főleg innen érkezik. A három ország kiválasztása alapvetően random történt egy olyan körből, amit valamennyire azért követek. Aztán a másik nehézséget az jelentette számomra, hogy igyekeztem nem egysíkúvá tenni a válogatást. Bevallom, a legnehezebb e tekintetben Kína volt, ahol egyrészt minden második film a kung-fu-ról szól, másrészt még a jók közül is nagyon kevés van, ami nem hogy szinkronosan, de még feliratosan sem elérhető itt Európában. A franciákkal és az olaszokkal pedig úgy jártam, hogy törekedtem friss, változatos témájú és nem csak régi klasszikus vagy Oscar díjas filmekkel teletömni a listát - mert már megtanultam, hogy ez annyira nem vonzó -, de az izgalmas és jó mozikból azért ezeknél sincs akkora felhozatal. Mindezek ellenére nekigyűrkőztem és hosszas vívódás után az alábbi filmek mellett döntöttem... 

fm41

Szavazni november 21. (szerda) 12:00-ig bármikor lehet - addig bármennyiszer megváltoztathatjátok a döntéseteket -, de ezt követően zárom a szavazást! A 44. Filmmaraton időpontja: 2019. február 2. (szombat).

(A filmek címei előtt látható pontszámok az IMDb és a Rotten Tomatoes értékelések kerekített átlagait mutatják. Az összes film előzetese megtekinthető itt: TRAILERS.)